Извештаји



Изаберите кључну реч:

Резултати испитивања квалитета површинских и подземних вода за 2016. годину
С обзиром да Агенција за заштиту животне средине не спроводи испитивање хидроморфолошких елемената квалитета, односно не прати хидролошки режим вода, при анализи публикованих података о квалитету вода неопходно је користити и податке из хидролошких годишњака: 1. Површинске воде и 2. Подземне воде (РХМЗ) за 2016.годину, у којима су систематизовани подаци о водостајима, протицајима и температурама површинских вода, као и подаци о водостајима и температурама подземних вода.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији  за 2016. годину
Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији у 2016. години на бази доступних података у периоду његове израде. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима Републике Србије.
Управљање отпадом у Републици Србији у периоду 2011-2016. године
Публикација “Управљање отпадом у Републици Србији у периоду 2011-2016. година” пружа информације о свим врстама отпада што обухвата податке који се односе на количине генерисаног, преузетог, искоришћеног, депонованог, увезеног или извезеног отпада.
Извештај о производима који после употребе постају посебни токови отпада у Републици Србији за 2016. годину
Извештај о производима који после употребе постају посебни токови отпада у Републици Србији у 2016. години представља податке о посебним токовима отпада који представљају кретања отпада (истрошених батерија и акумулатора, отпадног уља, отпадних гума, отпада од електричних и електронских производа, отпадних возила и другог отпада) од места настајања, преко сакупљања, транспорта и третмана, до одлагања на депонију.
Пластичне кесе у Републици Србији  за 2016. годину
У Агенцији за заштиту животне средине прикупљање података о производима који постају посебни токови отпада, као и о управљању отпадом који настаје након периода коришћења ових производа, води се од 2010. године. У овом поглављу је дат упоредни преглед прикупљених података за период 2014.-2016.