Изаберите кључну реч:

Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2019. годину

Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији на бази доступних података у тренутку израде (мај 2020. године). Извештај је базиран, као и претходних година, на индикаторском приказу, а према тематским целинама из Националне листе индикатора заштите животне средине. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима.

Извештај о стању земљишта у Републици Србији за 2018. и 2019. годину

Извештај о стању земљишта у Републици Србији за 2018. и 2019. годину садржи релевантне податке и информације утемељене на званичним подацима државних институција, научних и стручних организација и других учесника надлежних за праћење стања и заштиту земљишта.
Индикатори дати у овом Извештају урађени су према стандардној типологији индикатора Европске агенције за животну средину и припадају једној од категорија: Притисци (П) и Стање (С). За израду овог Извештаја одабрани су индикатори на бази доступности података и важности за оцену стања земљишта у Републици Србији.

Привредни потенцијали и активности од значаја за животну средину у Републици Србији 2019. године
Агенција за заштиту животне средине је припремила годишњи извештај о привредним потенцијалима и активностима од значаја за животну средину у Републици Србији за 2019. годину. Приказ и оцена привредних потенцијала и активности базирана је на индикаторском принципу према Правилнику о Националној листи индикатора заштите животне средине, за области индустрија, енергетика, пољопривреда, шумарство, туризам, циркуларна економија и одрживо коришћење ресурса.