Извештаји




Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2022. годину
Влада Републике Србије је на седници одржаној 28. септембра 2023. године донела Закључак о прихватању Извештаја о стању животне средине у Републици Србији за 2022. годину.
Извештај, заснован на Националној листи индикатора заштите животне средине, даје оцену стања животне средине у Републици Србији. Први пут садржи и предвиђања која се односе на утицај глобалних мегатрендова на животну средину у Републици Србији, по угледу на Европски извештај о животној средини.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2021. годину
Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији на бази доступних података у тренутку израде (мај 2022. године). Извештај је базиран, као и претходних година, на индикаторском приказу, а према тематским целинама из Националне листе индикатора заштите животне средине. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2020. годину
Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији на бази доступних података у тренутку израде (мај 2021. године). Извештај је базиран, као и претходних година, на индикаторском приказу, а према тематским целинама из Националне листе индикатора заштите животне средине. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2019. годину

Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији на бази доступних података у тренутку израде (мај 2020. године). Извештај је базиран, као и претходних година, на индикаторском приказу, а према тематским целинама из Националне листе индикатора заштите животне средине. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима.

Привредни потенцијали и активности од значаја за животну средину у Републици Србији за 2018. годину
Агенција за заштиту животне средине је прикупљањем података кроз Информациони систем заштите животне средине, као и директном сарадњом са релевантним институцијама за поједина тематска подручја, припремила и овај извештај, који представља жељу да се нагласи значај праћења мултисекторских утицаја на животну средину. У оквиру ове Публикације, одабрани су индикатори којима се квантификује утицај привреде на животну средину, на бази доступности података и важности утицаја следећих привредних грана на стање животне средине у Републици Србији: индустрија, енергетика, пољопривреда, шумарство, туризам, одрживо коришћење ресурса.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2018. годину
Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији на бази доступних података у тренутку израде (мај 2019. године). Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима. Осим поједностављеног праћења вредности појединих параметара, на овај начин осигуран је континуитет у праћењу и оцењивању стања животне средине на националном нивоу, али и упоредивост и размена података са подацима других европских држава.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2017. годину
Приказ и оцена стања животне средине за 2017. годину базирана је на индикаторском приказу према тематским целинама из Националне листе индикатора заштите животне средине. Осим поједностављеног праћења вредности појединих параметара, на овај начин осигуран је континуитет у праћењу и оцењивању стања животне средине на националном нивоу, али и упоредивост и размена података са подацима других европских држава.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији  за 2016. годину
Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији у 2016. години на бази доступних података у периоду његове израде. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима Републике Србије.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2015. годину
Приказ и оцена стања животне средине за 2015. годину базирана је, на индикаторском приказу према тематским целинама из Националне листе индикатора заштите животне средине (у даљем тексту НЛИ). Осим поједностављеног праћења вредности појединих индикатора, на овај начин осигуран је континуитет у праћењу и оцењивању стања животне средине на националном нивоу, али и упоредивост и размена података са подацима других европских држава.
Извештај о стању животне средине у Републици Србији за 2014. годину
Извештај даје приказ стања животне средине у Републици Србији у 2014. години на бази доступних података у периоду његове израде. Из њега се може индиректно видети остварење циљева и мера политике заштите животне средине који су дефинисани стратешким и планским документима Републике Србије.