Квалитет ваздуха - подаци

Подаци о квалитету ваздуха за 2007. годину достављени ЕЕА
Подаци о квалитету ваздуха у Републици Србији за 2007. годину достављени су 23.9.2008. Европској агенцији за животну средину у предвиђеном року (погледајте EIONET регистар података). Можете их прегледати помоћу on-line корисничког интерфејса AirView.
Број мерних места са којих се достављају подаци о вредностима параметара квалитета ваздуха са територије Републике Србије се није повећао у односу на прошлу годину.
Успостављање Система за аутоматски мониторинг ваздуха, започето 2006. године, активно се наставило 2007. и 2008. године и Агенција за заштиту животне средине планира да Систем буде оперативан 2009. године када ће се састојати од 30 аутоматских станица, чији ће подаци послужити и за извештавање Европске Агенције за заштиту животне средине-ЕЕА.
Подаци о квалитету ваздуха за 2005. годину достављени EEA
Подаци о квалитету ваздуха у Републици Србији за 2005. годину достављени су 27.9.2006. Европској агенцији за животну средину у предвиђеном року (погледајте EIONET регистар података).
Такође, од априла 2006. године, врши се редовно извештавање (на месечном нивоу) о прекорачењу лимита озона за једно мерно место у Београду (ул. Омладинских бригада). Достављени извештаји су доступни на EIONET регистру података.
Од почетка сарадње са ЕЕА број станица-мерних места са којих се достављају подаци о вредностима параметара квалитета ваздуха се стално повећавао. Број мерних места се више неће повећавати до почетка функционисања Државног система за аутоматски мониторинг квалитета ваздуха, на чијим припремама се интензивно ради.
Подаци о квалитету ваздуха достављени Европској агенцији
Подаци о квалитету ваздуха у Републици Србији за 2004. годину достављени су 30.9.2005. Европској агенцији за животну средину у предвиђеном року (погледајте EIONET регистар података). Подаци су прикупљени од следећих институција: Републички хидрометеоролошки завод Р. Србије, Градски завод за заштиту здравља - Београд, Покрајински секретаријат за заштиту животне средине и одрживи развој. Сви подаци су обрађени и припремљени за размену у Агенцији за заштиту животне средине.
Подаци који се налазе у бази података ЕЕА могу се прегледати коришћењем on-line корисничког интерфејса AirView. Све информације о начину инсталирања и коришћења AirView-а, можете наћи на следећој Web strani.